MedlemskapSom medlem i Föreningen Vikingaleden kan du göra mycket, även beroende av egna intressen: många händer behövs!

Priser:
Per enskild person - 100kr
Familjemedlemskap (familjer med gemensam adress) - 200 kr.
Organisationer och andra juridiska föreningar - 300 kr.

Hur blir du medlem?
Via post:
Ladda ner formuläret på den svarta knappen nedan som heter "Ladda ner inbetalningskort Utskrift", sedan skriver du ut denna lapp, fyller i och skickar till:
Föreningen vikingaleden
Byälvsvägen 1, 661 95 Värmlands Nysäter

Via email:
Ladda ner formuläret på den svarta knappen nedan som heter "Ladda ner inbetalningskort PDF", fyll i rutorna och mejla till
foreningen@vikingaleden.se

Kan du inte göra något av de ovanstående kan du betala in summan på önskat medlemskap till bankgiro 5829-3408 och med ett meddelande som tex "Medlem Sara m.familj" och sedan skicka ett separat mejl med den info vi behöver.
Den info vi behöver i mejlet är då:

 • Namn på de medlemskapet berör

 • Email

 • Hemadress

 • Telefonnummer

  Varför behöver vi den information vi frågar efter?

 • Utskick via både email och post gällande medlemsarrangemang, saker som händer, runbrev m.m

 • Telefonnummer så vi kan ringa angående event som du anmält dig till ifall något händer, tex ett förhinder eller liknande.

 • Även vad det gäller försäkringar så vi har den information vi behöver ifall något skulle hända under tiden du som medlem gör något åt föreningen.

  Föreningen arbetar aktivt med att skydda medlemmarnas och våra besökares integritet, i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Det innebär att vi har kontroll över de register vi för och ser till att vi inte har uppgifter längre än vad ändamålet motiverar. När du är medlem i Föreningen Vikingaleden finns du med i vårt medlemsregister så att vi kan hålla kontakt med dig och ge den information om vad som händer och sker som du är berättigad till. Vi för inte sådana uppgifter vidare utan att du ger oss tillstånd till det. Likaså publicerar vi inte bilder på medlemmar och/eller besökare utan att vi får tillstånd till detta.

Vill du ändå skicka in PDF fil men har inget program för att redigera och öppna PDFer i? På nyare operativ system som tex Windows10 finns inte Adobe reader som standard och alla har inte råd att betala för att ha Adobe reader.

Nedan är en knapp till ett program som heter PDFescape, det är ett gratis program du kan fylla i skrivbara rutor i PDF filer, sedan bara spara och mejla till oss!

Du kan redigera filen online utan att installera programmet, men även ladda ner och installera, helt gratis.

Vad kan du göra i vår förening?

Allt från medlems arrangemang till arbetsdagar, eller bara komma och hänga i byn!
Medlemsarrangemang kan bestå av viking inspirerade middagar i byn över öppen eld medan solen går ner, givetvis med möjlighet till övernattning, medlemsrodder med skeppet Glad, möjlighet att vara med på inspelningar för tex reklam.
Har du egen pil och båge får du gärna skjuta i vår pilbana (och följa restriktionerna för pilbanan)
Om du vill kan du även lära dig något nytt, vill du banka i smedjan? Vill du lära dig brickväv? Du kan få med dig historiska kunskaper från oss.

Vad förväntar vi oss av våra medlemmar?

Eftersom det behövs många händer och fötter så behöver vi folk som vill engegera sig i allt som driver vår förening, laga byggnader i byn, skeppets skötsel så som oljning, lagning, ta i och ur vattnet (på våren och hösten), tvätta skeppet efter upptagning, vara med på skolbokningar där vi behöver folk som kan ta hand om visningar av film, utställningen, vapen, textil, m.m. även om det kan låta som hårt arbete så har vi kul när vi gör det.
Givetvis förstår vi att detta även sker i mån av tid, så om du inte kan vara med på allt är det ingen fara, men vi ser gärna ett engegemang.


Behöver du kunskaper för att bli medlem och engegera dig?

Absolut inte! Vi har flertal kunniga på plats inom skepp, smide, textil, kultur, vapen, osv. Det enda du behöver är nyfikenhet och vilja!
Givetvis uppskattas kunskap, om du är kunnig inom vikingatid, skepp, eller något annat är du varmt välkommen att bringa din kunskap till resten av föreningen.